29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlçemizde Yapılan Törenlerle Kutlandı. - 30 Ekim 2018 Salı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen Kurtuluş mücadelesinin varış noktası olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95.Yılı büyük bir coşku ve heyecan ile Diyadin İlçemizde yapılan törenlerle kutlandı.

İlçemizde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Yıldönümü kutlamaları 28 Ekim  Pazar  günü saat:13.00‘da Hükümet Konağı önünde İlçe protokolü ve halkın katılımıyla Atatürk Anıtı'na Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn.Olgun ÖNER’ in çelenk sunmasıyla başlayıp ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

29 Ekim günü ise İlçe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn.ÖNER’in makamında tebrikleri kabulünden sonra  Diyadin İlçe Stadyumunda tören düzenlendi. Törene  Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sn. Olgun  ÖNER, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn. ÖNER, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Sayın ÖNER: “ Bugün millet olarak tarihteki en parlak zaferlerimizden biri olan Cumhuriyetimizin 95. Yılının mutluluğu ve coşkusu içerisindeyiz. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  tüm vatandaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tören okunan şiirler, halk oyunları gösterisi  ile devam etti. Program yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn. ÖNER tarafından ödülleri verilip resmi  geçit töreni ile son buldu.