Diyadin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Coşkusu

Diyadin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Coşkusu

Birinci Dünya Savaşında Rus İşgaline uğrayan ilçemizin 14 Nisan 1918’de düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı ilk olarak Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına Kaymakam/Belediye Başkan V. Olgun ÖNER tarafından Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çelenk koyma programı sonrasında İlçe Stadyumunda devam eden kutlamalara Kaymakam/Belediye Başkan V. Olgun ÖNER ve eşi Gülcihan ÖNER hanımefendi, kurum amirleri, Diyadinli bayanlarımız, gençlerimiz, çok sayıda davetli ve öğrenciler  katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Mehteran Ekibinin gösterisi yapıldı. Büyük ilgi çeken gösteriden sonra günün anlam ve öneminin  konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan  Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın  Olgun ÖNER: “Bu gün 14 Nisan bu topraklar üzerinde hesaplar yapan emperyalist güçlere unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür.Bu gün Diyadinimizin gurur günü Diyadinimizin bayramıdır. Kurtuluş günümüz hepimize kutlu olsun.”dedi. Günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programda ve çok sayıda şiir ve gösterilerin yapıldığı Kurtuluş Günü programında 14 Nisan İlkokulu öğrencileri tarafından sahnelenen “Vatan Sevgisi” adlı oyun programa katılanlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Diyadin'in kurtuluşunun 100. yıl programı büyük bir coşku içinde kutlandıktan sonra hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın  Olgun ÖNER, tarafından veridi.