“Dünya Yürüyüş Gününde 10 Bin Adım” - 04 Ekim 2018 Perşembe

“Dünya Yürüyüş Gününde 10 Bin Adım” - 04 Ekim 2018 Perşembe

İlçemizde “Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle ‘sağlık için her gün 10 bin adım’ sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Diyadin İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Diyadin Devlet Hastanesi öncülüğünde Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği çerçevesinde  “sağlık için her gün 10 bin adım” pankartı eşliğinde düzenlenen yürüyüş Hükümet Konağı bahçesinde başlayıp Ziraat bankasının önünde tamamlandı. Burada 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle bir açıklama yapan Kaymakam ve Belediye Başkan vekilimiz Sayın Olgun ÖNER: Her gün 10 bin adım sloganıyla Diyadin de bugün kısa bir yürüyüş yaptık. Diyadin Devlet Hastanemiz Toplum Sağlığı Merkezimiz ve bütün kurumlarımızla daha fazla fiziksel aktivite nasıl yapabiliriz bu konuda bir bilinç uyandırmak adına bu yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Diyadin Belediyesi olarak özellikle sizlere hem açık alanlarda hem de kapalı spor alanlarında sunduğumuz sportif faaliyetleri ile dönüşümlü olarak yaptığımız bu alanları kullanarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Spor yapmak ve hareket etmek önemli, bu gün bizimle birlikte olup bu etkinliği gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yürüyüşe Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Olgun ÖNER ve Eşi, İlçe Sağlık Müdür  vekili, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Diyadin Devlet Hastanesi Başhekimi, İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, ortaokul ve lise öğrencileri, öğretmenler, kamu kurum çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.